Gennem Genova på cykel

Fantastik (kort) cykelrute

IMGP4901Det går som hovedregel enten op eller ned her ved kysten og selvom vejene er ok at køre på, er her bestemt ikke velegnet til cyklister. Det er ikke cykelvenlige veje, da der ingen cykelstier er og der er meget trafikeret, specielt i Savona og Genova området! Men ét enkelt sted i dette område, ser jeg ved et tilfælde en vej langs kysten, som viser sig at være dedikeret til cykler og fodgængere. Nøj en smuk rute, som jeg sagtens kunne køre 10 gange i træk, helt nede ved vandet, flad vej, gennem tunneler og ved vandkanten mellem klipperne. Sikkert en gammel hovedvej der desværre kun er 4 km lang og alt for hurtigt overstået…

Uegnet for cyklister

https://www.youtube.com/watch?v=zAdS9Wunzns

Ud over dette enkeltstående tilfælde med en fantastisk cykelvej på 4 km, kører vi ad hovedvejen sp1, som er meget trafikeret, specielt gennem Genova. På vej ind til Genova, bliver vi advaret af en bilist, som stikker hovedet ud af vinduet for at advare os om faren ved at køre på cykel gennem byen. Og det var bestemt ikke ufarligt at køre gennem Genova på cykel, som tilfældigvis var midt i myldretiden, da vi nåede dertil. Vi kører forsigtigt, uden at stresse frem og kommer helskindet igennem uden uheld, på trods af meget tæt kørsel med biler, lastbiler og motorcyklister der kører slalom blandt alle trafikanter inklusive os.

Uvejr = pause

IMG_3988-01Efter Genova stopper vi på en campingplads, som vi ender med at blive på i et par dage, da de lover meget regn og blæst. Det regner en del på grund af vinden fra nord, der bliver kølet ned på vej over bjergene hvorefter den kølige vind møder de varmere luftlag ved kysten, som vi selv gjorde et par dage forinden. Vejrudsigten siger lover særlig meget regn og storm de næste dage. Det passer os egentlig fint, for så har vi en undskyldning til at holde et par dages pause så vi kan skrive lidt om vores oplevelser i Alperne og det lykkedes mig, efter en ihærdig indsats, at få lavet blogopslagene fra Alperne færdige, inden vi triller videre. Vi bliver rimelig hårdt ramt af vejret, men vores telt står godt beskyttet for vinden og holder godt tørt i disse våde dage. Ikke så langt fra os i Frankrig, er der desværre oversvømmelse med flere døde, hvilket vi finder vi ud af dagen efter. Vi har været heldige med vejret i modsætning til mange andre…