Ankomst til Middelhavet

Vi ankommer til Middelhavet tæt ved byen Savona, efter en god dags cykling på “små” 90 km.

Det luner

IMG_396830 minutter forinden, 15 km bagude, 500 meter højere på de 10 grader koldere bjerge oppe bag os, mærkede vi straks det mildere klima, så snart vi startede nedkørslen. Vi ankommer til vandet lige ved solnedgang og mærker lige vandet, som stadig er dejlig lunt på denne årstid. Vi skal helt sikkert ud at svømme på et tidspunkt! Temperaturen er mere konstant hernede døgnet rundt på grund af havet og vi behøver ikke lukke soveposen tæt om natten, som vi ellers har gjort i højderne, hvor det bliver koldt om natten. Det luner med tætpåstuetemperatur om natten og det gør udelivet en anelse mere bekvemt. Efter vi har nydt solnedgangen ved vandet, triller vi videre til nærmeste campingplads på den tæt bebyggede kystlinje som summer af liv, her tæt ved Savona. På campingpladsen finder vi straks ud af at prisniveauet er noget højere ved middelhavet, sammenlignet med andre steder vi har været indtil videre og forestillingen om at alt ville blive billigere des længere sydpå vi drager viser sig så småt ikke at holder stik.

Et nyt univers

IMGP4964Næste dag fortsætter vi langs den noget kuperede kyststrækning i nyt og anderledes, end de mange andre landskaber, som vi ellers har oplevet på denne rejse. Klipperne skyder flere steder lodret op af havet, som isbjerge der har lagt sig ned, et syn som vi også så flere steder i Alperne. Vi kan virkelig fornemme de store kræfter der er på spil, når der er bevægelse i de tektoniske plader. Der er dejligt frodigt her, selvom vi lige har taget hul på årets sidste kvartal. Området langs kystlinjen er utroligt smukt med en enestående diversitet i landskabet. Et samsurium af bygninger på, i og omfavnende klipperne krydret med bevoksning i form af palmer, kaktusser, farverige blomster i klynger og nåletræer helt lysegrønne med statur som bonsai træer. Stolte af vores hidtidige bedrifter triller vi videre, spændte på hvad der venter os i de nye og uafprøvede univers.

 

IMGP4932