Fra Alpin kulde ned til sommer

Det var det helt rigtige tidspunkt vi vandrede på. Tilbage på campingpladsen er det, allerede næste dag, skyet og koldere. Planen er, at blive her nogle dage, restituerer, slappe af efter vandreturen og ellers få skrevet lidt til hjemmesiden, sortere billeder og nyde det lækre bjerglandskab vi stadig befinder os i.

Frossent telt

IMGP9424Det er dog blevet rigtig koldt, det er blevet diset og det begynder at småsne. Hvis ikke det var fordi vi kunne få lov at sidde indenfor i varmen, var vi nok smuttet videre mod sydligere og varmere himmelstrøg.

Restauranten/cafeen er egentlig lukket ned for sæsonen og ud over første nat vi er tilbage, er der da heller ikke andre på pladsen end os. Familien der bor der og driver stedet, forbarmer sig dog over os og vi får lov til at sidde inde i cafe/receptionsområdet i varmen, hvilket også er det eneste sted med wifi dækning. Telefonerne har nemlig ingen forbindelse til noget netværk lige ved campingen.

IMG_3714Om morgenen vil Kenni lige fjerne dråberne, der er på teltet fra duggen, men som han prøver at tørre dem væk, viser det sig at de sidder fast, da de er frosne! Nætterne er også blevet meget kolde! Den sidste nat inden vi tager videre, får vi tilbudt at sove indenfor i et lokale oppe over restauranten, som de ikke bruger. Det er på et klinkegulv, men vi har jo vores liggeunderlag og så er det betydeligt varmere end udenfor, så vi takker pænt ja tak og vi flytter samtidig vores kontor med op i lokalet.

IMG_3710Udover camping og restaurant har familien heldigvis også en lille købmandsbiks, så vi lige kan supplere forsyningerne, der ellers er kommet godt i bund efter vandreturen. Derudover er restauranten åben den sidste aften vi er der, så vi skal da lige have et rigtigt måltid mad og selvfølgelig lidt lækker lokal rødvin, som en god afslutning på vores ophold her.

Et stort tak for denne gang til Patrick og hans familie for et dejligt ophold i Lac Lexert. Kenni har lavet en lille video til dem og os, som et godt minde om vores ophold.

IMGP9438-01

https://www.youtube.com/watch?v=UFbEZhlr5fU

Så går turen nedad

Da vi gør os klar til nedkørslen tilbage til Aosta Valley, er det med flere lag tøj på, for at være sikre på, at kunne holde varmen. Det er en nedkørsel på ca. 1.000 højdemeter over 20 km, så det er bare at sætte sig op på cyklen og begynde at trille, så gør tyngdekraften resten af arbejdet. Bremserne bliver til gengæld brugt flittigt, da farten hurtigt bliver for høj, især i de mange hårnålesving. Det er noget anderledes at se landskabet på vej ned i forhold til på vej op. Da vi kørte op var det noget overskyet, hvor det nu er skyfrit og der er bedre sigtbarhed og da vi kørte op var der god tid til at se, hvad vi kørte forbi, da tempoet ikke var så højt (hvis overskuddet var der til at kigge op!). Nu suser det hele forbi så hurtigt, så det er svært at få alle indtrykkene med. Der er dog flere steder, hvor vi lige får et flashback tilbage til turen op for over en uge siden, men inden vi når at tænke “nå ja, efter det her sving kommer den der lille by”, så er vi allerede kørt gennem byen.

IMGP9453Tilbage i Aosta kan varmen sagtens mærkes igen, især da solen er fremme, så de ekstra lag tøj vi har på, ryger hurtigt af og vi glæder os til at komme længere sydpå og få mere sol og sommer.

Jean Barocco a.k.a. Borgmesteren, som vi mødte ved den første Bivacco vi sov i, har vi skrevet lidt med på facebook og vi aftaler at mødes igen i Aosta Valley, hvor han bor og arbejder. Han er på arbejde på det tidspunkt vi kommer forbi, så vi kører hen til rådhuset, hans arbejdsplads, og mødes med ham der – tror vi! Google Maps viser os i stedet hen til en skole, som den påstår er rådhuset. Efter at have skrevet lidt mere med Jean, aftaler vi, at han kommer hen til os, da han er i bil og rådhuset er nogle kilometer og en del højdemeter væk. Det viser sig at hans mor bor i huset overfor skolen, hvilket er hans barndomshjem, så vi bliver inviteret på øl og småkager og får mødt hans mor :-)

Det bliver dog et kort visit, da han bliver nødt til at gå efter opkald fra politimesteren, da der er en tyv på spil i byen, som de er tæt på at fange! Måske han rent faktisk er borgmester??!

Vi kører videre ud af Aosta Valley og ud af Alperne. Der er ikke så mange muligheder at tage mht. veje og det er da også rigtig dejligt bare at fortsætte med at køre ud af dalen, hvor det stadig for det meste går nedad, så vi får hurtigt kørt mange kilometer.

Sol og sommer

IMG_3728Næste dag, da vi kommer helt ud af dalen, har Kenni udset sig et område vi skal nyde varmen og vi kører til en campingplads ved søen Lago di Viverone. Pladsen ligger næsten helt op ad søen, et meget turistet sted, med masser af cafeer, restauranter og en strandpromenade langs vandet, men ikke alt for mange mennesker, da vi er udenfor højsæsonen. Den sol og sommer, som vi har glædet os til oppe i kulden, er endelig kommet, så vi skynder os at skifte til sommertøjet og går en tur langs søen. Efter et par uger oppe i bjergene, er det rart med lidt liv og drinks i solnedgangens skær, mens vi fejrer, at vi har krydset Alperne på cykel og haft en fed vandretur. Vi gjorde det sgu! Fedt! :-)

Egentlig er der ikke særligt langt imellem vinter i bjergene og sommer ved søen. 20 grader til forskel på bare små 120 km.

Det er nu blevet den 26. september og da jeg har fødselsdag om 2 dage, er det Kenni der tager helt over med planlægningen af rute og sovesteder, da han tilsyneladende har noget planlagt. Så jeg følger bare med, spændt på hvad der mon kommer til at ske :-)