Home sweet home

IMG_3451Vi har besluttet os for at vores telt skal skiftes ud med et nyt. Da vi kører fra Fontenoy og skal til at slå teltet op i en skov, går den ene teltstang i stykker og da vi i forvejen gerne vil have et lidt større og bedre ventileret telt, så er det på tide med en udskiftning. Vi har også en pakke med diverse småting, som skal sendes hjem til Danmark (vi har stadig mere med end vi har brug for!), vi skal bruge en ny adapter til at oplade vores computer og vi skal forbi et apotek, så vi smutter forbi den lidt større by Besancon. Her får vi klaret alle de ting vi skal, inklusiv en shoppetur i en Decathlon, som er en stor outdoor butik, hvor vi bl.a. får købt os et nyt telt. Vi har udset os et på forhånd, som vi har set på en campingplads i Tyskland og derefter googlet lidt informationer på og det virker som et godt telt til os mht. størrelse, vægt, ventilation osv.

IMGP2776Vi glæder os som små børn til juleaften, til at prøve at slå vores nye telt op, så vi skynder os at finde den nærmeste campingplads og gå i gang. Til at starte med virker teltet lidt stort, da det jo er noget større end vi er vant til og vi bliver lidt bekymrede for, hvor nemt det mon bliver at “skjule” sig, når vi camperer i det fri. Glæden over at have så meget plads og et telt som vi kan sidde oprejst i, overskygger dog hurtigt bekymringerne og vi bliver med det samme vildt glade for vores nye “hjem”. Vi går i seng med et smil på læben, mens vi siger i munden på hinanden “ej hvor er det et fedt telt” :-)

På vej mod alperne

IMGP2800Da vi gerne vil forbi Mont Blanc, vælger vi at køre sydpå for at krydse alperne ved Lac Léman, også kaldet Genevesøen. På vejen kommer vi tilfældigt forbi en campingplads i den lille by Vuillefans, som ligger lige ned til en lille flod. Vi har egentlig tænkt os at slå teltet op i en skov, men det er et super hyggeligt sted, så her bliver vi. Vi kan tydeligt mærke, at det er udenfor sæson nu og der er da også kun to andre end os på pladsen, men det er selvfølgelig heller ikke et typisk turistområde. IMG_1663Det viser sig så også at pladsen er lukket (grundet tekniske problemer!?), men vi kan alligevel få lov til at ligge der – gratis. Og der er stadig adgang til toilet og vand, så det er jo helt perfekt. Vi overvejer om vi skal blive her en dag mere, men det trækker lidt i os at komme til alperne, og da vi gerne vil bruge lidt tid i alperne, inden det bliver for koldt, må vi vist hellere se at komme derhenad.
IMG_3390Vi kommer igennem den ene lille franske landsby efter den anden og selvom de bestemt er charmerende, ser bygningerne generelt noget mere faldefærdige ud i Frankrig i forhold til i Tyskland. Måske man bare har en anden prioritering her, hvor byggeriet ikke ligger på toppen af listen. Derudover er der også en del forladte huse, da der her, ligesom så mange andre steder, er en tendens til, at man flytter fra landområderne til storbyerne.
Det er sjovt at bemærke at alle de landsbyer vi kommer igennem, som minimum har en lille bager, et boulangerie, som også ofte fungerer som en minikøbmand og så er der også gerne et lille spisested/en bar/et fælles mødested.
Hvor vi på vores tur ned gennem Tyskland skulle vænne os til et par timers siestalukket fra mange butikker lige omkring frokosttid, så skal vi i Frankrig også vænne os til at spisestederne ikke har åbent om eftermiddagen. De har typisk kun åbent et par timer omkring frokost (når butikkerne holder lukket) og igen fra ca. kl. syv om aftenen! Det når vi da at glemme et par gange, hvor vi ellers har tænkt os, at flotte os med en frokost på en cafe. Men så er det godt at vi altid har lidt ekstra brød og makrel på dåse med os :-)

Hovedrengøring

Nu har vi været afsted i over 3 måneder og selvom vi selvfølgelig har mødt nye mennesker og også set gamle venner på vores tur, så går rigtig meget af tiden med “bare” at være os to sammen. Der var flere der spurgte inden vi tog afsted, om vi havde gjort os nogle tanker om, hvordan det mon vil blive kun at være os to og at være så intenst sammen i så lang tid. Det havde jeg egentlig ikke, før de spurgte og nok fordi jeg ikke kunne forestille mig, at det skulle blive et problem. Og det har det da heller ikke været. Selvfølgelig er det et stort afsavn, at man ikke lige kan besøge familien, tage på cafe med veninderne og hygge med kollegaerne, men vi nyder og trives (heldigvis) rigtig godt i hinandens selskab. Selvfølgelig har vi da vores diskussioner i ny og næ, men ikke mere end vi ville have haft, hvis vi var derhjemme. Det bare nogle andre diskussionsemner vi har. Nu handler det mere om, at blive enige om, hvor vi skal hen, hvilken rute vi skal tage, hvor vi skal sove osv., men vi er nu som regel ret enige og ellers må vi jo gå lidt på kompromis – ligesom derhjemme :-) Vi har selvfølgelig stadig også gode dage og dårlige dage. Når man har sovet skidt på en halvflad luftmadras, skal tidligt op og cykle en hel dag i kuperet terræn og i 35 grader, så kan man godt have en tendens til at snerre lidt, når man skal blive enige om, præcist hvor teltet skal slås op og hvilken vej det skal vende! (Ja det er småting man kan blive irriteret over midt ude i en skov, mens solen er ved at gå ned og der er masser af myg). Men igen, vel ikke meget anderledes end derhjemme, hvor man kan have sovet dårligt, haft en hård dag på arbejde, cyklet hjem i regnvejr, skulle klare en masse praktiske ting og være helt smadret sidst på dagen, for så at blive irriteret over noget ligegyldigt.

I løbet af en dag kan vi sagtens have lange perioder, hvor vi næsten ikke taler sammen, men bare cykler og hver især oplever og indsnuser de forskellige indtryk der er i omgivelserne. Især hvis det er forholdsvis fladt terræn og vi bare skal blive på den samme vej i mange kilometer, så kører vi lidt på autopilot. Så er det rart at få lavet lidt “hoved”rengøring. Sådan en af dem, hvor man vælter alt ud af skabe og skuffer, støver det af, kigger det igennem, måske sorterer lidt fra og så på plads med det igen. Sådan er det med tanker og minder, hvor alt muligt popper frem, mens man cykler, med autopiloten slået til.
Minder lige fra en legekammerat fra barndommen til julehygge med familien til arbejdet derhjemme til alt det vi har oplevet på vores tur indtil videre. Så bliver et minde lige hevet frem, gennemgået og lagt på plads igen. Nogle gange bliver jeg lidt analyserende og filosofisk, men ellers kigger jeg det bare igennem og lægger det pænt på plads igen :-)

IMG_1670