Fontenoy

IMGP2541Det er dejligt at se kendte ansigter igen og især venners man ikke har set i halvandet år, så gensynsglæden er stor da Bernard og Stephanie ankommer til campingpladsen og vi kan få sludret om stort og småt over en middag og lidt rødvin. Da det er Stephanies faster, Marlies, der driver campingpladsen, har Bernard og Stephanie været her før og kender lidt til området og hvad man kan se og lave.

Bernard og Stephanie bliver en uges tid, så det tænker vi, at vi også gør. De første par dage er det ikke det bedste vejr, men så er det godt at Bernard og Stephanie bor i en stor campingvogn, hvor vi hygger med te og kortspil. IMG_3228Det bliver også til et par ture ud til loppemarked/madmarked og da vejret bliver varmt og solrigt igen, står den på grill og et smut hen til en swimmingpool, hvor vi får arbejdet lidt på vores tan (og prøver at få farven på cykelrytterarmene og benene udjævnet lidt!).

Vi har aftalt med Marlies at vi kan hjælpe til på pladsen mod et billigere ophold, og da hun driver pladsen – og en tilhørende restaurant – alene, kun med en enkelt ansat til hjælp i restauranten og med rengøringen, så er der rigeligt at tage fat på.

Det bliver til græsfjerning på petanquebanen, som er pæn stor, en gennemgang af udlejningscyklerne, som vist har stået i cykelskuret lidt for længe uden at blive brugt (også meget godt at få træning i at reparere cykler med alverdens forskellige defekter) og så en lille film fra pladsen og området som Marlies kan lægge på hendes hjemmeside.

DCIM100GOPROG0021663.

IMG_3375

Det bliver også til en heldagstursudflugt/roadtrip til Eurobike, verdens største cykelmesse, bare Kenni og jeg, hvor vi låner Bernard og Stephanies bil, da messen er i Friedrichshafen ca. 350 km væk.

IMG_3312Midt på ugen kommer Stephanies mor også med 4 af hendes venner, så dem får vi også grillet og hygget med og fredag aften står den på grillaften for alle på pladsen som har lyst til at deltage, arrangeret af Bernard og Stephanie og hvor vi selvfølgelig også hjælper til med det praktiske. IMG_3307Fremmødet er rigtig godt, også med lokale fra landsbyen, og det bliver en rigtig hyggelig aften, der ender foran bålet med sang og musik (så fik vi alligevel lidt af den Sankt Hans stemning, som vi ellers missede da vi var i Norge) :-)

 

IMG_3322

DCIM102GOPROGOPR3866.

Tiden går som bekendt hurtigt, når man har det godt og denne uge er da også fløjet afsted. Den sidste dag inden Bernard og Stephanie, hendes mor og vennerne skal tilbage til Holland er det strålende solskinsvejr, og vi får lokket dem allesammen med op i bjergene til det fantastiske sted vi har været en uge forinden ved Lac de Longemer. Denne gang husker vi at få badetøjet med og det bliver en fantastisk eftermiddag med masser af sol, afslapning, læsning, badning, tapas, is og får også prøvet vandcyklerne denne gang :-)

Efter de andre er taget hjem beslutter vi os for at blive et par dage mere. Vi er ikke blevet færdig med det vi havde aftalt med Marlies og det er heller ikke rigtig blevet til så meget arbejde på hjemmesiden. Vi har haft alt for travlt med at slappe af og hygge med Bernard og Stephanie :-)

Vejret skifter og det bliver koldere og mere gråt og regnfuldt og et tordenvejr sniger sig også lige forbi. Campingsæsonen er også så småt ved at være forbi og da den campingvogn Bernard og Stephanie boede i ikke er booket efterfølgende, forbarmer Marlies sig over os og tilbyder at vi kan bruge den, indtil der er nogen der booker den. Det siger vi selvfølgelig ja tak til, det er jo ren luksus med så meget plads, en seng, hovedpuder, køleskab, strøm, vand osv., ting man savner lidt, når man bor i telt i så lang tid. Vores telt er også lige lille nok, når man sådan skal bo i det i et halvt år inkl. oppakning til et halvt år! Selvom man rydder op og prøver at holde orden på tingene, så bliver det bare hurtigt rodet. Så vi har en drøm om et nyt telt inden alt for længe – også et med bedre ventilation i, så man kan åbne mere op, når det er varmt.

IMG_1647Vi nyder vores store nye midlertidige hjem, mens vi arbejder videre på pladsen og på hjemmesiden, slapper af, spiller kort og jeg får læst bøger. Jeg har ellers ikke fået læst så meget som jeg troede jeg ville få gjort på denne tur, da dagene flyver afsted med alt muligt andet. Men her får jeg da læst et par stykker. SÅ afslappende og skønt.

Et par dage bliver hurtigt til en uge mere, og vi ender med at være der i 2 uger ialt. Det har været rigtig dejligt og tiltrængt og det passer også rigtig godt med, at vi nu er halvvejs inde i det halve år vi har til at rejse i. Så med de første 3 måneder nogenlunde fordøjet, er vi klar til at tage fat på næste kapitel og køre mod alperne.

IMG_3209