Vandring i Alperne – Dag 4

Dilemma

IMGP7851Endnu en kold nat! Heldigvis har vi sovet trygt og varmt indendørs i Bivacco’en. Vi giver os god tid til dagens klargøring, specielt fordi vi lige skal mærke efter, hvordan vores korpusser har det efter nogle hårde dage i bjergene. Vi er meget i tvivl, om hvilken vej vi skal gå fra morgenstunden, da Heidi har ondt i sit højre knæ endnu.
IMGP7848Enten skal vi gå den korte rute A, som går stejlt op derefter ned, ca. 2 dage hjem. Alternativt skal vi gå en længere rute B, som dog er noget fladere den første dag, så vi kan prøve knæet af, men slutter med en brat stigning, i alt 2-3 dage hjem.
Til gengæld har vi muligheden for at tage bussen hjem fra bjergdalen Cervinia på rute B, hvis knæet ikke holder. Da vi tager de første par skridt på dagens vandring fra Bivacco’en, beslutter vi os for hvilken retning vi vil tage. Vi vælger den lange rute B, hvilket også betyder vi får muligheden for at få udsigt til Matterhorn, der er trekantet som en Tobleronechokolade. 

Vejret er med os

IMGP7866Det er igen skyfrit fra morgenstunden og det holder hele dagen, hvor heldige har vi lov at være? Som vi erfarede dagen før, er det svært at tyde stigningerne på kortet, da der er 100 meter mellem højdekurverne på vores kort. Det gør det svært at regne ud, hvor langt vi egentlig kan nå i løbet af en dag. Men i dag holder vores formodninger stik og vi får en dag, hvor terrænet er mere jævnt, lige hvad vores ømme ben trænger til. Det giver os også overskud til at nyde omgivelserne mere end de andre dage i starten af dagen… Vi har sætter målet højt, så der skal vandres en del kilometer. Om vi kan nå det, afhænger af om bentøjet kan holde til det, for formen og viljen er helt i top!

Flere stenbukke

IMGP7860Endnu en gang ser vi stenbukke her til morgen, en flok på hele 10 stykker. Det er virkelig harske betingelser de har heroppe i golde omgivelser, hvor der stort set kun er klipper. Et andet dyr vi ser i disse højder og endnu højere, er alpealliken, som er en krageart med gult næp. Man undrer sig lidt over, hvad de lever af heroppe?

En ny verden venter os, hver gang vi krydser en bjergkam og får udsigt ud over næste bjergdal, men også blot ved at vi bevæger os 20 meter frem, tilbage, op eller ned får vi et nyt perspektiv og udsigt. Det er så fascinerende og det er lige til at blive helt poetisk af :-)

IMGP7884

DCIM101GOPROGOPR7886.

IMGP7888

IMGP7893

IMG_1770

Ud over den ellers fantastiske udsigt vi er omgivet af, får vi også lov til at se Matterhorn, som er Schweiz’s højeste bjerg. Flot og majestætisk skyder det flot over de andre nærliggende bjerge. 

IMGP7906Vi når langt, som vi håbede på, hele vejen til en stor opdæmmet og azurblå sø, Lago di Cignana. Men vi slutter ikke der. Vi skal op og dagen slutter med en brat opstigning. Et helt unikt syn vi får på vej op mod den næste Bivacco, mens skyggerne fra de omkringliggende bjerge i aftensolen, langsomt mørklægger Lago di Cignana og bjergdalen. IMGP7909Vi er trætte og vi tænker mest på, at vi bare vil op så hurtigt som muligt til vores næste seng. Ifølge vores medbragte vandrekort fra Aosta, er vi næsten ved en passage markeret med krydser. Det er det første sted vi passerer med krydser og vi har været lidt spændte på, om det ville være for risikabelt for os. Stien er meget smal og faldet stort, men der er et tov til rådighed, som man kan holde fast i gennem hele passagen. Noget man burde overveje på ruten over Besseggen i Norge, som vi vandrede på tidligere på året (som tiden dog flyver!). Det går dog fint, omend min højdeskræk bliver testet. Havde helst været fri for passager som denne…

Lidt efter følger vi et fint vandløb, som bliver til et flot vandfald og til sidst et par smukke bjergsøer. Det er noget helt særligt, men bliver desværre ikke nydt til fulde, her sent på aftenen med trætte ben, efter et par dage med 1000 indtryk, hvor det største behov i løbet af de sidste mange timer, har været at ligge ned og slappe af :-)

Mindeværdig overnatning

Vi er nu helt oppe hvor Bivacco’en skulle være og ser en lille aluminiums kasse, som ligner et hundehus og vores første tanke er, at det er et skur til noget opbevaring, et toilet eller et levn fra fortiden, som ikke er blevet fjernet, da det er blevet fredet af den Italienske Fredningsstyrelse. Vi går videre uden at skænke en tanke om, at det måske var der vi skulle sove. IMG_1779De sidste par dage har en Bivacco været med mindst 16 senge og et forholdsvist stort, flot og solidt stenhus. 500 meter længere fremme går vi rundt om os selv og undrer os over hvor søren den Bivacco er. De andre dage har de slet ikke været svære at finde. Jeg griber kortet og aflæser konturerne og kan se, at den skal befinde sig på den anden side af en højderyg, vi har passeret. Jeg skynder mig tilbage og kan se, at der ikke er andre bygninger end det lille blikskur i nærheden. IMG_3678Jeg åbner døren til det og kan se 2 senge, som lige nøjagtigt kan være derinde. Jeg bryder ud i latter for mig selv og skynder mig at hente Heidi. Og heldigvis er der ikke andre end os, der tænker at sove der natten over, så vi har Bivacco’en for os selv, som er placeret med helt fantastisk udsigt ud over bjergdalen, ned til søen og den opdæmmede sø. Sjov oplevelse, som sikkert bliver én af de klareste minder, når vi engang er vendt hjem.

Det bliver en kold og blæsefuld nat, men vores fantastiske soveposer holder os varme natten over og vi får en god nattesøvn, inden næste dags vandring, hvor vi skal over 3000 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=ut-Z6qtaCUo

IMGP7941

Lidt udplug af rå film fra den sidste stigning herunder :-)

https://www.youtube.com/watch?v=vCN2v6_o328&feature=youtu.be