God karma!

Det er søndag og vi har lige råspist McDonald’s efter ankomst til Bergen.

Endnu har vi ikke et sted at overnatte her i Bergen, men vi har et par kort på hånden, i form af couchsurfing, Airbnb og andenpartsbekendte gennem min tidligere chef Erik fra min fortid i det Hollandske. Vi er dog lidt sent ude, så vi ender med at snuppe en hotelovernatning, hvilket passer os helt fint. Imorgen går jagten på transportmuligheder til Shetlandsøerne og et sted at bo indtil vi forlader Bergen og Norge for denne gang.

Dagen efter ankomst til Bergen, har Heidi fået skrevet til 8 forskellige vedrørende couchsurfing, så vi krydser fingre for, at det lykkes at få “en aftale i hus” senere på dagen, som man siger. Airbnb blev også undersøgt, hvis couchsurfingen skulle gå i vasken. Stemningen er ikke helt i top, mest fordi vi er lidt småirriterede på os selv, pga. vi ikke har været ude i bedre tid. I mellemtiden har vi også en aftale med vores andenpartsbekendte Suzanne (til venstre i billedet). Hun arbejder tilfældigvis lige rundt om hjørnet fra hotellet, i Kilroy Travel.

Som udgangspunkt har vi aftalt med hende at vi kan opbevare vores bagage hos Kilroy, så vi kan være lidt mere mobile i jagten på alternative måder at komme til Shetlandsøerne. Hjemmefra har vi undersøgt os frem til at den eneste direkte kommercielle måde at komme fra Bergen til Shetland, er med propelflyver. Flyveren er vi dog ikke indstillet på, primært på grund af vores rejsekoncept og desuden er prisen også højere end vi vil betale. Turen til Shetlandsøerne og derefter ned gennem Storbritannien er virkelig en, nice to have, og kan det ikke lade sig gøre, vil vi i stedet glæde os over plan B, som er færgen til Hirtshals. Derfra cykle ned gennem Jylland, krydret med besøg hos gamle venner, efterfølgende Tyskland mod Alperne, som er vores næste obligatoriske sted vi vil opleve, som Sydnorge også var.

Da vi kommer til Kilroy kontoret, hilser vi pænt på Suzanne og hendes kollegaer, smider vores bagage ind i et baglokale som aftalt og får os en lille snak om vores tur og vores plan for de næste dage og videre eventyr.

Ina (til højre i billedet), som er én af Suzannes kære kollegaer, nævner at hun har en lejlighed stående, som vi må bo i “worst case scenario”, hvis vi ikke finder noget andet. Lejligheden er blevet sodskadet, under en skorstensfejning, fordi spjældet til kaminen stod åbent… Heidi og jeg kigger på hinanden og tænker bestemt ikke, at det er worst case scenario, ihvertfald ikke før det modsatte er bevist. Vi kommer jo direkte fra 30 dage i sadlen, lugtende af sved og bål, så det er tættere på best case scenario for os :-) Inas mand Lasse kommer forbi kontoret 20 minutter senere og tager os med hen til lejligheden, så vi kan se den, inden vi endeligt beslutter om vi vil bo der, hvilket vi nok allerede har gjort…

IMGP1557Den fineste 3-værelses lejlighed helt centralt i Bergen. Jo, det lugter lidt af røg, mest i stuen, hvor kaminen står, men lejligheden er jo top rengjort, fuldt møbleret og lige til at flytte ind i. Lidt udluftning og lukket dør til stuen, så er det helt fint. Som udgangspunkt får vi lov til at bo i lejligheden til fredag, hvilket går fint i tråd med det antal dage, vi vil tilbringe i Bergen inden turen skal gå videre mod Alperne. Efter at have set lejligheden, fået nøglerne og sagt farvel til Lasse, er vi positivt noget rundtossede, men har en fantastisk glædesfølelse og lettelse i kroppen over at opholdet i Bergen har flasket sig langt ud over vores forventninger. Stor tak til Erik, Suzanne, Lasse og Ina! Et af livets små mirakler og “god karma”, som Ina sagde kort efter vi mødte hende :-)

Forundrede og glade over vores situation, kan vi nu fokuserer på at finde en vej til Shetlandsøerne og opleve Bergen :-)