Hvor skal vi hen du?

Alle veje fører til Bergen. Eller…der er i hvert fald flere muligheder, når man er i Sogndal og gerne vil til Bergen. Om aftenen inden vi kørte videre fra Kjørnes Camping blev kortet over vejruter, færgeruter og seværdigheder derfor nærstuderet. Det blev kogt ned til, om vi skulle blive på nordsiden af Sognefjorden og den vej køre ud til vestkysten og lidt norsk skærgård og derfra ned til Bergen eller om vi skulle tage turen sydpå og køre ned til Hardangerfjorden inden vi kørte vestpå til Bergen. Begge ture ville helt sikkert være flotte og seværdigheder er der jo alle steder, når man først får kigget i de lokale brochurer og googlet lidt rundt på forskellige hjemmesider.
Valget faldt dog på “sydruten”, da vi så ville komme igennem Nærøyfjorden, som skulle være exceptionel smuk og på Unescos liste over verdensarv og der er også gode muligheder for at sejle kajak, hvilket står højt på ønskelisten over ting, vi gerne vil prøve.

Nærøyfjorden

IMG_2590Næste formiddag kørte vi derfor til en lille by der hedder Kaupanger, hvor der sejler en færge til Gudvangen, som ligger i bunden af Nærøyfjorden. Den eneste måde rigtigt at se Nærøyfjorden på er fra vandsiden, da der kun få steder er vej langs fjorden. Vi var ved færgen i god tid, da de eneste afgange var kl. 9 og kl. 15. Da vi også skulle nå at handle, blev det eftermiddags afgangen vi tog med. Og handle blev vi nødt til, da mad beholdningen var kommet helt i bund, da supermarkeder i Norge åbenbart ikke har søndagsåbent, som vi jo er blevet vant til i Danmark og der ville umiddelbart ikke være andre handlemuligheder de næste par dage.

Det var gråvejr og regn mens vi ventede på færgen og vi krydsede fingre for, at det ville klare lidt op, som vejrudsigten havde lovet, så vi bedre ville kunne se turen igennem Nærøyfjorden. Der var dog lidt tid til vi kom dertil, da det var en ret lang sejltur, på næsten 3 timer, hvoraf det ca. var den sidste time, der var igennem Nærøyfjorden. Det var ikke en helt lille færge vi skulle med, der var både indendørs opholdsrum til ca. 50-60 pers. med lille kiosk samt udendørs siddepladser på dæk i 2 etager. Det var dog kun os og to andre par, som var i bil, der skulle med på den afgang, så der var god mulighed for at få en vinduesplads.

IMGP7368Det blev som vi håbede. Vi kunne smide regntøjet og stå på dækket hele vejen, mens vi sejlede de ca. 20 km i Nærøyfjorden og nød det smukke smukke landskab vi sejlede igennem, med bjergskråninger næsten lodret op flere steder, vandfald i massevis, sne på toppene og grønt og frodigt i bunden. Der blev taget en masse billeder, og smalltalket lidt med de andre to par, et fra canada og et fra Cleveland, Ohio, som selvfølgelig også klikkede løs på deres kameraer.

En meget anbefalelsesværdig tur at tage – ligesom det meste vi har oplevet indtil nu :-)